Péterfy Bori & Love Band

stílus: Alternatív

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 73499

dalok száma: 75

leírás:

A Péterfy Bori & Love Band egy magyar alternatív rock együttes, mely 2007 májusában alakult meg, Péterfy Bori előző zenekara, az Amorf Ördögök szerzőiből és tagjaiból.

bio:

Az együttes első, cím nélküli albuma 2007. október 15-én jelent meg a Megadó Kiadónál, ami egy éven belül arany, majd 2010-ben platinalemez lett. A lemeznek a rajongók a "Fák, denevérek, piócák" cím... bővebben
Az együttes első, cím nélküli albuma 2007. október 15-én jelent meg a Megadó Kiadónál, ami egy éven belül arany, majd 2010-ben platinalemez lett. A lemeznek a rajongók a "Fák, denevérek, piócák" címet adták, de hivatalosan továbbra is névtelen maradt. A dalokat Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs mellett Lovasi András írta. Az első album dalai máig a legnépszerűbbek, a "Hajolj bele a hajamba" és a "Vámpír" című számok videoklipjei milliós nézettségre tettek szert a YouTubeon. A 2008-as Fonogram-díjkiosztón az év hazai pop albuma kategóriában kaptak jelölést debütáló albumukért.

Az együttes rövid időn belül betört a hazai zenei életbe, és második, 2 című albumukat már előzetes várakozás övezte. A lemez 2009. november 13-án jelent meg szintén a Megadó Kiadónál. A zeneírás nagy részét újra Tövisházi Ambrus végezte, a dalszövegeket Tariska Szabolcs, Lovasi András, Vinnai András, Hujber Szabolcs és Péterfy Bori írták. A lemez egyik legsikeresebb dala a "Téged nem" lett, és az "Újraélesztő" című számban Egyedi Péter, az Óriás frontembere is énekel.

A zenekar egy éven belül, 2010. február 25-én kiadta harmadik albumát, a 2B-t, ami címével ellentétben nem az előző lemez "B változata"; két szám kivételével mindegyik dal új rajta. A lemez hangzásvilága sokkal inkább az Amorf Ördögök kacathangzására hasonlít, mint az előző két album rockos megszólalására. 2 féle változatban is megjelent, az egyikhez egy 50 perces dvd-t és bookletet is adtak.

Az együttes 2011 januárjáig turnézott, majd Bori terhessége miatt január huszonnyolcadikán és huszonkilencedikén 2 telt házas búcsúkoncertet adtak az A38-as hajón. 2011 júliusában megszületett Merényi Doma, majd 2012. május 10-én visszatért az együttes. A visszatérő koncertet, ami egyben az 5. születésnapi koncert is volt, a Kobuci kertben tartották.

2012 júliusában megjelent egy közös dal az Irie Maffia énekesnőjével, Senával, ami a "Csodaidő" címet kapta; és még ugyancsak 2012-ben, november 30-án megjelent a Péterfy Bori & Love Band negyedik albuma is, a Fehér éjszakák. Szintén ezen a napon mutatták be a Minimax és a Megamax tévécsatornák által indított Zenével a gyermekekért program keretében elkészített videoklipet, a "Csak egy ugrás"-t, ami nem került rá a lemezre. Az eddig megszokott Hujber Szabolcs, Lovasi András, Tariska Szabolcs, Péterfy Bori dalszövegíró csoportot immár Hajós-Dévényi Kristóf is kiegészítette. Ez újra egy slágeresebb album lett, nem a 2B útján haladt tovább. A Fehér éjszakák minden dalához készült videoklip. A lemezt jelölték a 2013-as Fonogram-díjkiosztón az év alternatív albuma kategóriában.

Az együttes sikere egyedi hangzásvilágának, energetikus dalainak és fellépéseinek, dallamos slágereinek köszönhető.

forrás: wikipedia
vissza
zenekar dalai
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i